#13 Pretepanje

Ta teden v sodniškem prostoru:
Tokrat si bomo ogledali interpretacijo pravila 141 - Pretepanje. Pretep ni element igre, ki si ga želimo. Vse uradne osebe tekme si morajo prizadevati, da do takšnih situacij ne pride. V IIHF knjigi pravil je veliko interpretacij kako kaznovati takšne igralce, ki so vpleteni v pretepe, lahko pa se pozabi na dejstvo, da je potrebno kaznovati igralce, ki so začeli določene situacije. Današnja situacija je omenjena v knjigi pravil pod število 141, iii.

Pravilo 141 - Pretepanje
iii. Igralcu, ki odvrže rokavico(e) ali čelado z namenom, da se bo udeležil v soočenju z nasprotnim igralcem, se dosodi disciplinska kazen v nadaljevanju vseh ostalih dosojenih.

Zapomniti si je potrebno, da ta interpretacija z disciplinsko kaznijo nakazuje, da je potrebno igralce kaznovati s to kaznijo kadar pride do fizičnega obračunavanja med nasprotnimi igralci. 

V spodnjem videu je prikazano dobro delo z igralci, ki želijo fizično obračunavati. Linijski sodnik prepreči začetek pretepa, glavni sodnik pa dobro dosodi disciplinske kazni. Glavni sodnik bi moral biti bolj aktiven v takšnih situacijah. V tej točki mora glavni sodnik pridrsati bližje in vokalno ter s piščalko preprečiti kakršen koli izgred.