O društvu

Društvo slovenskih sodnikov hokeja na ledu je bilo ustanovljeno leta 2004 z namenom opravljanja storitev sojenja hokeja na ledu. Članstvo DSSHL obsega 45 aktivnih sodnikov in 5 kontrolorjev sojenja. Društvo se lahko pohvali s sodniki, ki delijo pravico na najvišjih tekmovanjih svetovnega kova, kot so svetovna prvenstva do 18 let vseh divizij, svetovna prvenstva do 20 let vseh divizij, svetovna članska prvenstva vseh nižjih divizij kot tudi elitne. Poleg svetovnih prvenstev so naši sodniki stalno prisotni na tekmovanjih kontinentalnega pokala (Continental Cup), lige prvakov (CHL) ter v ligah EBEL, EBYSL, EBJL in AHL.

Društvo vsako leto prireja tudi letne seminarje z namenom potrjevanja sodiških licenc. V zadnjih letih v sodelovanju z Avstrijsko hokejsko zvezo v Slovenijo na naše seminarje prihajajo strokovnjaki s področja sojenja hokeja na ledu, kar našim članom prinaša dragocena znanja, ki jih s pridom izkoriščajo na ledenih ploskvah.

Poleg organiziranja sojenja na hokejskih tekmah pa se sodniki družimo tudi na mnogih dogodkih izven ledenih površin pod organizacijo naših članov. Tako je tradicionalen postal vsakoleten piknik, ki ga organiziramo za naše člane in njihove družine in mnoge pohode na slovenske vrhove.

Struktura društva:
Predsednik društva DSSHL: Viktor Trilar
Predsednik strokovnega sveta: Igor Dremelj
Člani strokovnega sveta: Viktor Trilar, Zoran Rozman, Matjaž Hribar
Predsednik disciplinske komisije: Borut Lešnjak
Člana disciplinske komisije: Matjaž Hribar, Gregor Rojko. Nadomestna člana: Žarko Bundalo, Jaka Čertanc
Predsednik nadzornega odbora: Aleš Škofic
Člana nadzornega odbora: Klemen Tičar, Robert Jeram
Predsednik izvršnega odbora: Viktor Trilar
Člani izvršnega odbora: Igor Dremelj, Zoran Pahor, Damir Rakovič, Robert Bohinc