#1 Hibridni porepovedani dolgi strel in pretepanje

Ta teden v sodniškem prostoru:
Hibridni prepovedani dolgi streli in pretepanje. Kaj paziti, na kaj biti pozorni, kako pretep definiramo in kako kaznujemo, prakatični primeri in posnetki s tekem...

V začetnih tednih nove sezone smo imeli veliko pozitivnih izkušenj z hibridnim prepovedanim dolgim strelom in kvaliteto tekme. Tukaj je nekaj opomnikov s katerimi želimo vzbuditi vašo pozornost in na katere boste morali biti pozorni tekom celotne sezone.

Pravilo 65 - Prepovedan dolgi strel - hibridni

Na priloženem video posnetku je situacija, pri kateri je bil zgrešen prepovedan dolgi strel iz katere je bil dosežen zadetek. Potrebno bo več pozornosti na pozicijo igralcev za pravilne odličitve!

Dva posnetka vsebujeta dobro razveljavljen prepovedan dolgi strel in enega z dobro odločitvijo.

Bodite pozorni pri potencialni možnosti za prepovedan dolgi strel, da ne smemo umakniti pogleda od igralcev. Pričakovati moramo nepričakovano in kadar pride do kontakta med igralci ne glede na to, ali prepovedan dolgi stel bo ali ne, moramo tak kontakt kaznovati. Igralec ne sme "povoziti" nasprotnega igralca.

Pravilo 141 - Pretepanje

Da lahko rečemo, da je prišlo do pretepa, mora dejansko priti do pretepa. Na ledu ni pretepa, ki ga ne bi mogli dosoditi. Spodaj sta tako dva posnetka. Na prvem posnetku NI pretepa. Drugi posnetek pa prikazuje pretep. V tej situaciji je nakazana kazen za spotikanje, pri čemer igralec, ki je bil spotaknjen vstane, se zapodi za kršiteljem in tako prične pretep.

Igralec, ki je bil spotaknjen bi moral prejeti 2' kazni za pobudo pretepa, veliko kazen za pretepanje in avtomatsko disciplinsko kazen igre. Ker je igralca, ki ga je spotaknil, iskal po celotnem igrišču in predrsal precejšnjo razdaljo za to, da ga je udaril in s tem povzročil pretep, se ta igralec smatra kot pobudnik pretepa.

Srečno v nadaljnih tekmah in ne pozabite, za vsa vprašanja smo vam na voljo ->tukaj<-