Igor Dremelj zaključil sodniško kariero

Na pogled marsikomu navaden petkov večer, je v avstrijski deželi koroški zaznamoval prav poseben večer. Kar je včasih pomenil derbi med Jesenicami in Olimpijo, to še danes drži za večni derbi med beljaškim VSV in celovškim KAC. Vrhunsko vzdušje, še večji naboj na ledu in slovo enega najbolj spoštovanih sodnikov, ki pravzaprav prihaja iz majhne deželice na sončni strani alp, natančneje z Jesenic.

Igor Dremelj je svoje popotovanje skozi hokej pričel s koraki v hokejski šoli na Jesenicah in tako počasi napredoval iz selekcije v selekcijo, vse do članske vrste, kjer pa mu je poškodba prekrižala marsikateri načrt. Sodniško kariero je pričel leta 1991 in tako nadaljeval po stopinjah svojega očeta Antona, ki je bil takrat visoko priznan sodnik na celotnem območju takrat še skupne države. 
Uspešne sezone so si sledile vse do krstne 1993/94, ko je prvič v priznanje za dobro delo prejel mednarodno licenco, s katero pa se je še isto sezono udeležil kvalifikacijskega turnirja za vstop mladinskih selekcij v takratno skupino C. V sezoni 1999/2000, pa je z delom pričel kot glavni sodnik. 

V 25. letih bogate kariere lahko našteje več kot 1000 odsojenih srečanj, 20 prvenstev od katerih pa izstopa prvenstvo elitne članske divizije v Belorusiji leta 2014. Po tem prvenstvu se je Igor poslovil od nastopanja na mednarodnih prvenstvih pod okriljem IIHF.

Petkov derbi pa ni bil zgolj naključje, saj je Igor prvo tekmo v avstrijskem prvenstvu odsodil že leta 2004, preden se je katera koli slovenska ekipa temu tekmovanju pridružila. Pa verjeli ali ne, ravno tako je bil to derbi med VSV in KAC. Skupno je Igor v avstijskem tekmovanju odsodil 304 tekme in veljal za najbolj spoštovanega tujega sodnika, tako v vodstvu lige, kot tudi med igralci in gledalci.
Za svoje delo je tako na zadnji tekmi prejel poslovilno darilo lige in pa simbolično gesto obeh kapetanov ekip. Da pa je bila bera polna, pa so mu na sodniški dres namesto njegove številke 2 pripeli "GAME OVER" (konec igre op. p.).

Poleg vseh, ki so bili na ta dan z njim, vsem funkcionarjem avstijske lige, Igorju v nadaljnji karieri želimo vse najboljše tudi z Društva slovenskih sodnikov hokeja na ledu.

 

foto: cveto.si